Brandlarm, eller?

2009/04/29 • Sydafrika • Views: 470

För några dagar sedan kom våra döttrar hem och berättade att de hade haft larmövning i skolan. Allt hade gått bra, förutom att det hade varit lite strul för yngsta dotterns klass. När larmet gick sa läraren att klassen skulle gå ut på skolgården i samlad trupp, eftersom det var brandlarmet som hade gått. Väl ute på skolgården träffade de en annan lärare. ”Nej, nej, ni ska inte vara här – in i klassrummet igen – lås dörren och lägg er ner på golvet under bänkarna!”, skrek hon till dem.
Larmet som hördes, och ljöd med en kort upprepad ton, var inte brandlarmet (det ljuder med en enda lång ton). Det var larmet för väpnat rån.
Vad säger det om det sydafrikanska samhället?

Tags:

One Response to Brandlarm, eller?

 1. Quintin Schultz skriver:

  Growing upp in SA in the 80`s we also had different alarms in school. I can still remember practising what to do if our school was attacked, we also checked for limpid mines (type of bomb) every morning before the school started.

  Not much seemed to have changed in good old RSA!!! Sorry your kid has to be a part of that!

  Quintin Schultz

  Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>