Kampen fortsätter

2011/10/04 • Hiv och SRHR, Sydafrika • Views: 846

Cirka fyrahundra människor samlades idag utanför den provinsiella parlamentsbyggnaden för att protestera mot att hatbrott inte tas på allvar av polis eller domstolsväsende.

Demo Kampen fortsätterZoliswa Nkonyana, som mördades för fem år sedan, har kommit att bli Västra Kapprovinsens symbol för våld mot homosexuella tillika den brist på handling rättsväsendet visar på vid brott mot homo- bi- och transpersoner. Zoliswa -de brott hon utsattes för och den utdragna kamp för rättvisa hennes mordutredning kommit bli var också anledningen till pastor Skosanas trettio dagar långa hungerstrejk. Mörkertalet, av brott som aldrig anmäls, antas vara stort på grund av det låga förtroende polismakten ånjuter.

Plakat 200x300 Kampen fortsätter

Zoliswa1 220x300 Kampen fortsätter

 

 

 

 

 

 

 

 

Asanda Kaka var en av de protesterande på plats. När jag frågar henne varför hon är där svarar hon:
- För att vår regering tydligen har tid att lägga energi på sekretesslagstiftning men inte på att se till att homo- bi och transpersoner behandlas rättvist inför lagen. Jag tänker på Hector Pieterson och vad vi kämpade för då. Här står vi nu, i ett nytt land men utan att ens en generation hunnit växa upp emellan, och människor fortsätts mördas för något så irrelevant som hudfärg eller sexuell läggning… därför är vi här!

Asanda1 Kampen fortsätter

Asanda Kaka

Följ min blogg med Bloglovin

Tags: , , , , , , , ,

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>