Domslut efter långvariga påtryckningar

2012/02/03 • Hiv och SRHR, Sydafrika • Views: 684

Mordet på lesbiska Zoliswa Nkonyana har varit en långdragen kamp av homo-bi-transpersoner och organisationer för rättvisa. Sex år efter att Zoliswa blev brutalt mördad för att hon var homosexuell dömdes i förrgår fyra av tio misstänkta gärningsmän för mord.

Zoliswa har under dessa år kommit att bli en symbol för hatbrott i hela Sydafrika. Rättegångsdatumet blev framskjutet inte mindre än 40 gånger under dessa sex år. Domen anses av människorättsorganisationer sända ett budskap till både polis och domstolsväsende att ta hatbrott på allvar.

Mer om mobiliseringen för rättegången kan du läsa om här på bloggen.

Mer om domen kan du läsa här i lokaltidningen Cape Times.

Tags: , , , , , , ,

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>