Diskriminering av kvinnor

2012/02/28 • Jämställdhet, Zimbabwe • Views: 532

Rapporten ”Diskriminering av kvinnor i Zimbabwe på grund av sexuell läggning eller könsidentitet” har presenterats av GALZ vid den pågående 51 sessionen av FN:s kommitté om avskaffande av all diskriminering mot kvinnor (CEDAW).

Rapporten uppmärksammar fall av kränkningar mot lesbiska, bisexuella kvinnor och transpersoner (LBT) i Harare och Bulawayo. Den noterar att staten och regeringen i Zimbawe använder kultur, religion och tradition som en grund för fortsatt hat-prat och diskriminering av HBT-samhället. GALZ uppmanar regeringen att upprätthålla sin moraliska skyldighet att skydda och utvidga alla mänskliga rättigheter till LBT människor och uppmanar till ratificering och implementering av CEDAW i Zimbabwes lag.

President Mugabe, uttrycke sig återigen negativt om homosexuella i förra veckan. Han uppmande väljare att rösta emot homosexuellas mänskliga rättigheter.

Tags: , , , ,

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>